Sari la conținut
Aparat dentar, 5 lucruri de reținut când luați în considerare dispozitivele
Aparat dentar, 5 lucruri de reținut când luați în considerare dispozitivele

Aparat dentar, 5 lucruri de reținut când luați în considerare dispozitivele. Articol de blog pentru cei care se întreabă dacă merită. Aparatele dentare sunt frecvent asociate copiilor, dar opțiunile moderne le-au făcut un tratament pentru persoanele de toate vârstele.

Dacă vă gândiți să vă îndreptați dinții, acordați-vă un moment pentru a lua în considerare cele cinci puncte de mai jos. Înainte de a vă începe „călătoria” către zâmbetul perfect este important să aveți toate datele și informațiile necesare.

Doar în acest mod parcurgerea acestei proceduri se va dovedi fără sincope.

1. Timpul pentru a avea un aparat dentar

Timp de tratament

În funcție de factori precum mușcătura și sănătatea bucală actuală, îndreptarea dinților poate dura între câteva luni și câțiva ani. Tipul de aparat dentar pentru care optați poate avea un impact asupra timpului de tratament.

În mod evident, unele aparte dentare vă vor mișca dinții mai repede decât altele. Ortodontul vă va oferi o estimare personalizată a duratei tratamentului dvs. după examinarea dinților și alegerea aparatul potrivit nevoilor și bugetului personal.

Vârsta

O întrebare obișnuită pe care o auzim este „Sunt prea în vârstă ca să am un aparat dentar”?

Deși recomandăm copiilor să vadă un ortodont în jurul vârstei de 8 ani, acest lucru nu înseamnă că cineva mai în vârstă nu va putea beneficia de tratament ortodontic! În general, mișcarea dinților este mai rapidă în timp ce dinții și osul se formează, încă.

Cu toate acestea, înseamnă pur și simplu că tratamentul poate dura puțin mai mult după această perioadă.

Avantajul de a avea aparate dentare când sunteți mai în vârstă este că vă permite o varietate mai largă de opțiuni de tratament. De asemenea, putem vorbi și despre un sentiment mai mare de încredere atunci când noul dvs. zâmbet este dezvăluit.

2. Aspectul după montarea unui aparat dentar

Bineînțeles, prima imagine care vă vine în minte atunci când auziți despre aparate dentare este cu acele consolele metalice pe dinți (sau „șinele de tren”). Din fericire, ortodonția a evoluat pentru a permite multe opțiuni estetice noi:

  • aparate dentare ceramice. Acestea funcționează la fel ca aparatele dentare metalice tradiționale. Cu toate acestea, consolele sunt realizate dintr-un material clar ce se „camuflează” în culoarea naturală a dinților. În acest mod se poate oferi un aspect mult mai puțin vizibil al aparatului;
  • aparate dentare linguale. Acestea arată ca modelele metalice traditionale, dar sunt lipite pe spatele dinților în loc de partea din față. Acest lucru poate părea aproape invizibil din exterior, dar poate afecta vorbirea sau poate provoca o anumită iritare. Țineți cont că limba le atinge atunci când vorbiți. Cu toate acestea, rămâne în continuare o opțiune benefică de tratament;
  • invisalign. Gândiți-vă la elementele de fixare clare, dar montate pe dinți, astfel încât să pară că nu purtați nimic. Această opțiune vă poate oferi la început un ușor disconfort, dar acesta nu durează foarte mult, deoarece gura se va adapta la forma aparatului dentar.

3. Costul unor aparate dentare

Tipul de opțiune de tratament preferat, precum și durata tratamentului joacă un rol important în determinarea costului final al tratamentului. Planurile de finanțare de 0% înseamnă că aceasta poate fi o investiție care vă oferă nu numai beneficii cosmetice, ci și beneficii pe termen lung pentru sănătatea orală și generală.

Dinții nealiniați pot provoca viitoare probleme dentare, cum ar fi crăpături și ciobituri în dinți. De asemenea, poate apărea o inflamație a gingiilor din cauza curățării necorespunzătoare între dinți și, eventual, chiar pierderea dinților. Mai ales dacă aceste probleme nu sunt abordate în timp util.

4. Întreținerea unui aparat dentar

Tratamentul ortodontic pentru a vă corecta mușcătura și a vă îndrepta zâmbetul este un angajament. Un angajament care vă va cere să vă îngrijiți întotdeauna sănătatea bucală. Spălarea dinților de două ori pe zi și folosirea aței dentare cu instrumentele sugerate (adesea o combinație de ață dentară și perii interdentare).

Toate acestea vor fi imperative pentru succesul tratamentului dvs.

Acest lucru va avea apoi avantajul suplimentar de a inocula o îngrijire dentară adecvată odată ce tratamentul s-a încheiat. Unele considerații pentru tipuri specifice de aparate dentare:

  • aparate dentare din ceramică. Cel mai bine este să evitați pătarea dinților cu alimente și băuturi predispuse la astfel de rezultate. Acestea pot păta și aparatele dentare;
  • invisalign. Suporturile transparente trebuie purtate timp de 20 – 22 de ore pe zi. De asemenea, necesită curățarea dinților înainte de a le înlocui de fiecare dată. Foarte util pentru a vă ajuta să respectați noua dietă.

Dinții nu încetează niciodată să se miște. Prin urmare, este foarte important să aveți dispozitive de reținere după terminarea tratamentului. În acest mod vă puteți asigura că dinții rămân în poziția perfectă nou găsită pe mai departe.

Acesta va fi fie un set de dispozitive de fixare detașabile (similare cu aparetele invisalign) care pot fi purtate peste noapte în timpul somnului. Fie o „bară” metalică plasată în spatele dinților sau chiar o combinație a celor două.

5. Comunicarea cu ortodontistul

Acum, că sunteți „înarmați” cu mai multe informații despre aparatele dentare, următorul pas va fi să căutați un medic stomatolog care să vă efectueze tratamentul. E posibil să constatați că mulți medici stomatologi generali oferă tratament ortodontic, dar vă recomandăm să consultați un ortodont.

Ortodontiștii sunt mai antrenați în detaliile mai fine ale alinierii dinților și corectării mușcăturilor dentare. Aceștia sunt cei mai potriviți pentru a vă asigura că tratamentul pentru care optați este potrivit pentru dvs.

Pacienții pot solicita contribuția altor profesioniști în domeniul stomatologiei. În acest mod se poate trata sănătatea bucală atât înainte, cât și după tratamentul ortodontic. Datorită experienței lor în tratarea pacienților cu o mare varietate de cerințe ortodontice, ortodontiștii vor putea să vă sfătuiască dacă trebuie să consultați și un parodontist, igienist sau dentist general.

Vă aflați în căutarea unor servicii de link building sau advertoriale pentru afacerea dvs. din mediul online? Tot ce trebuie să faceți este de a intra în contact cu această agenție de advertoriale SEO. Prin experiența acumulată vă putem garanta rezultate vizibile și în concordanță cu pachetul de servicii ales de dvs.

Înapoi sus
Căutare