Sari la conținut
Estetică facială - ce terapii există și care sunt beneficiile acestora

Terapiile de estetică facială, nu mai sunt un lux, ci o procedură esențială pentru orice persoană care dorește să se simtă mai bine în pielea sa. Terapiile de estetică facială ajută la creșterea încrederii în sine, la o viață socială mai bună, pentru că fața este cea mai vizibilă carte de vizită a oricărei persoane.

Pe parcursul vârstei anumite trăsături ale feței se modifică, apare îmbătrânirea, iar conturul facial nu mai este la fel ca la vârsta adolescenței. De asemenea, terapiile de estetică facială nu sunt dedicate doar persoanelor care se confruntă cu îmbătrânirea, ci și persoanelor care îți doresc un aspect al buzelor plin,  estomparea anumitor riduri de expresie sau o piele mai sănătoasă și fermă.

Terapii de estetică facială cu acid hialuronic

Terapiile cu acid hialuronic sunt din ce în ce mai utilizate, obținându-se rezultate frumoase, naturale și de efect. Acidul hialuronic a transformat estetica facială, în mod revoluționar, datorită efectelor sale deosebite, simplitatea tratamentului și compatibilitatea cu organismul uman.

Mărirea buzelor cu acid hialuronic

Tratamentul de mărire a buzelor cu acid hialuronic este unul dintre cele mai accesate tratamente de estetică facială. Buzele sunt cele care definesc configurația feței, iar aspectul acestora crește încrederea de sine. Foarte multe femei își doresc buze pline și mai voluminoase, iar acest lucru se poate realiza într-un mod simplu și fără durere.

Cum se realizează mărirea buzelor cu acid hialuronic

După cum am mai spus, această terapie estetică este una simplă, nedureroasă, care se realizează într-un timp scurt. Acest procedeu se realizează cu an ac foarte fin, iar acidul hialuronic se administrează în cantități foarte mici.

Pentru a nu simți niciun disconfort, pacientei îi este aplicată o cremă anestezică, iar întreg procedeul durează aproximativ 30 de minute. Rezultatul este unul de efect, cu buze pline, frumos conturate, cu un aspect natural.

Și da, este extrem de important ca acest procedeu să se realizeze doar în clinici specializate, cu medici certificați. Astfel, un medic specialist va ști întotdeauna cum să obțină rezultate care nu schimbă cu nimic fizionomia persoanei.

Reducerea ridurilor cu acid hialuronic

Injectarea cu acid hialuronic este o tehnică destul de utilizată în terapiile de întinerire a pielii. Este o procedură utilizată de către toate persoanele care își doresc să reducă ridurile, sau să își redefinească anumite trăsături ale feței.

Dacă nu știai, acidul hialuronic nu este utilizat doar la mărirea buzelor, Acesta este utilizat și în tratamentele de volumetrie facială: redefinirea pomeților, remodelarea conturului mandibular, umplerea anumitor goluri, și nu în ultimul rând, estomparea ridurilor.

Terapii de estetică facială pentru un ten mai sănătos

Rejuvenare facială cu laser

Una dintre terapiile de estetică facială care oferă rezultate spectaculoase este rejuvenarea facială cu laser. Această terapie se adresează persoanelor cu un ten afectat de cicatrici post acneeice, un ten afectat  de razele soarelui sau care se confruntă cu riduri fine.

Este un tratament care oferă un grad mare de precizie, cu rezultate fabuloase, vizibile imediat și de lungă durată. De asemenea, implică riscuri minime și este unul dintre cele mai bune tratamente de refacere cutanată, estomparea cicatricilor și reducerea ridurilor fine.

Terapia vampir

Fiind recunoscută drept una dintre cele mai moderne soluții de regenerare a pielii, terapia vampir este un tratament cu plasmă proprie îmbogățită cu trombocite. Citiți un articol interesant despre mănuși chirurgicale.

Această terapie de estetică facială presupune recoltarea factorilor de creștere din sânge și reintroducerea acestora în țesutul cutanat, stimulând procesele de reparare celulară. Este un tratament 100% natural, folosit în multe ramuri ale medicinei, dar și în estetica facială, unde are rezultate uimitoare. Practic, plasma colectată este bogată în trombocite și are rolul de a stimula formarea unor noi celule.

Rezultatele acestui tratament duc la întinerirea pielii feței, gâtului și a decolteului. Mai mult, rezultatele sunt vizibile pe termen lung, iar efectele adverse sunt aproape inexistente, fiind folosit sângele pacientului. Și cu siguranță te întrebi dacă este o procedură dureroasă. Nu, nu este o procedură dureroasă, iar după 20 de minute, pacientul se poate întoarce la treburile cotidiene.

Stimulează producerea de colagen cu Microneedling

Microneedling-ul face parte din seria terapiilor de estetică facială, cu rezultate foarte bune, asigurând întinerirea și ameliorarea aspectului pielii. Acest tratament presupune penetrarea pielii cu ace foarte fine, sterile, creând mai bine de 1300 de perforații pe secundă. Acestea au rolul de a declanșa mecanismul natural de vindecare al pielii, inducând producerea de colagen.

Microneedling-ul se adresează persoanelor care își doresc să reducă liniile fine, ridurile, petele sau cicatricile provocate de acnee. Procedura este una foarte simplă, nu necesită anestezie.

Estompează ridurile cu injectările cu toxină botulinică

Tratamentul cu toxină botulinică este unul dintre cele mai populare tratamente de estetică facială destinat tratării ridurilor faciale medii sau profunde. Toxina botulică poartă și numele de botox și presupune infectarea în doze foarte mici a acestei substanțe, în anumiți mușchi faciali, împiedicându-i să se contracte.

Rezultatele sunt vizibile în câteva zile de la injectare, însă un lucru este extrem de important. Acest  procedeu trebuie realizat doar de un medic specialist, întrucât necesită o precizie foarte bună și cunoașterea anatomiei feței.

Terapie de estetică facială împotriva bărbiei duble

Multe persoane se simt deranjate de excesul de grăsime din zona mandibulară, și anume aspectul de bărbie dublă sau gușă. Lipoliza este o metodă minim invazivă, ce presupune injectarea unor substanțe chimice cu rol în topirea țesutului adipos. După ce își îndeplinește misiunea, această substanță este eliminată prin sistemul limfatic și circulator.

Rezultatele acestui tratament sunt unele extrem de mulțumitoare, întrucât grăsimea din zona sub-mandibulară nu va mai apărea niciodată. Așadar, este un tratament foarte eficient,  însă trebuie realizat doar de specialiștii în domeniu și în urma unei analize medicale.

Am discutat despre câteva dintre terapiile de estetică facială eficiente, care au rolul de a crește încrederea în sine și a reda starea de bine oricărei persoane care apelează la ele. Însă, un lucru este extrem de important. Terapiile de estetică facială trebuie realizate doar în cabinetele specializate și acreditate, în depline condiții de siguranță și igienă.

În cadrul clinicilor ALOR punem siguranța pacienților pe primul plan, respectăm toate procedurile, iar medicii specialiști țin cont de fizionomia și nevoile pacienților. Bucură-te și tu de servicii medicale premium, realizate cu mare grijă și atenție, pentru ca rezultatele pe care ți le dorești să fie satisfăcătoare. Fă-ți o programare și vino să discutăm despre cum îți putem reda starea de fericire!

Înapoi sus
Căutare