skip to Main Content
Mănuși Chirurgicale

Atunci când vorbim despre mănuși chirurgicale potrivite pentru tine,  este foarte important să ținem cont de tipurile existe pe piață și care sunt cele mai potrivite pentru tine. În cele ce urmează îți vom prezenta principalele tipuri și cum știi că ai ales ce este necesar pentru tine.

Mănușile chirurgicale au un rol esențial în protecția medicului, dar și a pacientului atunci când se desfășoară actul medical. Ele au rolul de a proteja împotriva agenților patogeni prezenți în sânge și alte fluide, dar și împotriva bacteriilor și microbilor existente pe suprafețe.

Probabil că ai auzit până acum că există mânuși chirurgicale din latex, acestea fiind cele mai frecvent utilizate. Dar, ar trebui să știi faptul că există și mănuși chirurgicale din vinil, sau mănuși chirurgicale din nitril din categoria consumabile medicale.

De ce să utilizezi un tip de mănuși latex?

Îți spunem noi! Mănușile chirurgicale din latex sunt printre cele mai utilizate în sistemul medical deoarece au mai multe beneficii pentru medic. Acestea sunt folosite în general în examinarea medicală, latexul oferind confort, performanță și flexibilitate.

Iată câteva motive pentru care să folosești mănuși latex:

 • Nu afectează simțul tactic
 • Se mulează perfect pe mâini, oferind flexibilitate
 • Oferă o foarte bună barieră împotriva agenților patogeni
 • Se potrivesc și celor mai complicate intervenții medicale
 • Sunt potrivite și procedurilor care necesită mult timp
 • Latexul fiind o fibră de cauciuc natural, sunt biodegradabile

Ce trebuie să mai știi despre mănușile chirurgicale din latex este faptul că acestea includ un strat de polimer. Polimerul ajută la o mai bună dexteritate și manevrabilitate, înlocuind pudra de amidon din porumb tradițională.

Utilizează mănuși nitril pentru o performanță crescută

Nitrilul este un cauciuc sintetic, foarte rezistent la substanțele chimice, ceea ce înseamnă că oferă o performanță crescută. Mănușile din nitril vin în sprijinul celor care dezvoltă diverse alergii în contactul cu latexul. Utilizează mănuși nitril în cabinetul medical, în salonul de înfrumusețare sau chiar în industria alimentară, pentru că oferă o protecție excelentă.

Iată câteva dintre motivele pentru care să folosești mănuși nitril:

 • Sunt foarte apreciate și oferă protecție în orice act medical
 • Oferă elasticitate la fel de mare ca mănușile din latex
 • Oferă o rezistență chimică crescută
 • Oferă rezistență la abraziuni și acțiune
 • Sunt potrivite pentru utilizare îndelungată

De asemenea, trebuie să știi faptul că mănușile chirurgicale din nitril sunt disponibile în mai multe culori: albastru, alb și negru.

De ce să utilizezi mănuși chirurgicale din vinil?

Tipul de mănuși vinil sunt cel mai adesea folosite pentru examinările de rutină, care nu implică substanțe periculoase sau patogene. Acestea oferă un nivel scăzut de protecție, de aceea sunt recomandate pentru procedurile simple. Sunt potrivite pentru persoanele care dezvoltă alergii la compuși ca latexul și unul dintre avantajele lor este faptul că sunt foarte ieftine.

Acum că ai aflat care sunt tipurile de mănuși chirurgicale existente, te invităm să le alegi pe cele pe care le consideri cele mai potrivite pentru tine. Vezi aici un alt articol util despre mănușile industriale care îți poate fi util. Vizitează site-ul nostru sau pagina de Facebook  pentru detalii suplimentare. Tu ce tip de mănuși chirurgicale ai în plan să achiziționezi?

Înapoi sus
Căutare