De ce este SEO important pentru afacerea mea online. Descoperă importanța optimizării pentru motoarele de…
Industrial, de ce este important să acordați atenție iluminatului. Instalațiile industriale sau cele de apartamente prezintă provocări de iluminare foarte specifice.
De la producția de cherestea și metale până la industria aerospațială, termenul „industrial” cuprinde multe afaceri diferite. Clădirile industriale sunt adesea spații extrem de mari, cu tavane înalte și culoare înguste.
Și, în plus față de acestea, au birouri și spații în aer liber care trebuie luminate. A avea iluminarea potrivită în aceste medii este de cea mai mare importanță.
Iluminatul industrial trebuie să satisfacă nenumărate condiții
Nu numai că permite angajaților să își îndeplinească sarcinile zilnice într-un mod eficient. În plus, este esențial și în menținerea unui mediu de lucru sigur.
Asta în sine este suficient de complicat. Având atâtea nevoi de îndeplinit este de înțeles că proiectarea iluminatului industrial reprezintă un efort provocator.
Dar acesta nu este singurul lucru necesar iluminatului industrial.
În multe situații, iluminatul trebuie să poată rezista condițiilor dure de mediu. Putem include temperaturile ridicate, umiditatea ridicată, atmosfera corozivă, murdăria, respectând în același timp codurile de incendiu și siguranță.
Având atât de multe cerințe care trebuie îndeplinite asumarea unui proiect de iluminat industrial este o sarcină mare și costisitoare. Din acest motiv, e o idee bună să alegeți iluminatul ce funcționează eficient, durează mult timp și este ușor de întreținut.
Iluminare LED punctează toate aceste nevoi și multe altele. Dar acesta este doar un aspect al alegerii instalației dvs. de iluminat. Luați următoarele sfaturi din ghidul de proiectare al iluminatului industrial din acest articol de blog.
De unde știu că aleg iluminatul potrivit?
Este destul de simplu să știți dacă alegeți sau nu iluminatul potrivit. Dacă bifează toate casetele și se încadrează în bugetul dvs., atunci e iluminatul potrivit pentru unitate.
Dar, fiecare instalație este diferită, astfel încât fiecare companie va avea nevoie de o configurare diferită. Mai jos este o listă generală a lucrurilor pe care ar trebui să le îndeplinească iluminatul industrial:
- creează un mediu de lucru sigur;
- previne accidentele la locul de muncă și promovează siguranța;
- crește eficiența și productivitatea;
- îmbunătățește locul de muncă;
- oferă nivelurile perfecte de iluminare.
Ce etape trebuie parcurse pentru a promova siguranța cu iluminatul industrial?
Am menționat deja de mai multe ori dar în cazul în care ați ratat-o iluminarea trebuie să promoveze siguranța. Într-o instalație industrială vă puteți aștepta să găsiți lucrători într-o varietate de situații potențial periculoase.
De la conducerea motostivuitoarelor și operarea utilajelor grele la forjarea metalelor și îndeplinirea sarcinilor de precizie, există multe oportunități de pericole.
Chiar și culoarele înguste, adesea găsite în aceste facilități, pot fi periculoase.
Acești factori fac extrem de important să se ia măsuri suplimentare pentru a asigura o distribuție uniformă a luminii. Uniformitatea nu înseamnă neapărat același lucru. De fapt, iluminarea trebuie să se schimbe de la situație la situație.
Prin uniformitate ne referim la lipsa unor puncte prea luminoase și a colțurilor slab iluminate. Cel mai bun mod de a face asta este cu un plan de iluminare fotometrică. Însă, vă putem oferi câteva exemple generale de bune practici.
Unghiul fasciculului îngust luminează spațiile de culoar, corespunzător. Pe de altă parte, unghiurile de fascicul larg sunt mai bune pentru zonele deschise.
Există probleme legate de supra-iluminarea unei zone. Sau de folosirea unor metode de montare necorespunzătoare, care pot duce la o strălucire exagerată.
Situația e deranjantă pentru ochi și potențial extrem de periculoasă. Mai ales dacă vorbim despre un mediu de lucru cu risc ridicat, așa cum sunt multe instalații industriale.
Fiți conștienți că trebuie să furnizați o lumină care este mult mai strălucitoare pentru sarcina de față, dar nu atât de strălucitoare încât să împiedice vederea.
LED-uri vs restul
Instalarea LED-urilor poate părea o cheltuială inutilă la început. Cu toate acestea, veți realiza rapid nu numai că vă economisește bani pe termen lung, ci că există multe avantaje ale utilizării iluminatului cu LED-uri în comparație cu becurile tradiționale.
Luminile cu LED consumă cu până la 75% mai puțină energie decât becurile tradiționale! Înseamnă că banii pe care îi cheltuiți pe echipamente și instalare vor fi repede economisiți din energie.
În unele cazuri, acest lucru poate fi neglijabil. Într-o instalație industrială, unde probabil aveți instalații de iluminat pe scară largă, aceste economii sunt enorme.
Pe lângă economisirea de energie, LED-urile vă pot ajuta să reduceți costurile și în altă parte. În ce privește becurile tradiționale, luminile au cel mai lung timp de strălucire la aproximativ 10.000 de ore.
LED-urile au o durată medie de viață de aproximativ 50.000 de ore.
Această durată lungă de viață înseamnă că trecerea la iluminarea cu LED-uri vă va ajuta, de asemenea, să reduceți și costurile de întreținere.
Așa cum am spus, iluminarea cu LED-uri este revoluționară. Acestea sunt doar două din numeroasele motive pentru care luminile LED sunt superioare.
De asemenea, au o personalizare mai mare, emit puțin sau deloc căldură și nu necesită metode speciale de eliminare.
Poziționarea luminilor în funcție de înălțimea spațiului industrial
În ciuda faptului că atât corpurile de iluminat destinate pentru înălțimi considerabile cât și cele cu nivel mic au fost proiectate pentru a ilumina suprafețe vaste, ele sunt de fapt lumini destul de diferite.
1. Lumini pentru încăperi înalte
Luminile pentru plafoanele înalte sunt proiectate pentru a oferi strălucire dintr-un punct înalt. Acestea se găsesc cel mai adesea în fabrici și depozite cu tavane înalte, dar pot fi utilizate și în alte medii.
Aceste lumini funcționează cel mai bine atunci când sunt instalate la peste 9 metri. Veți găsi modele înalte rotunde și liniare, fiecare cu propria aplicație specială.
Luminile pentru zonele înalte sunt, de obicei, fixate pe tavan sau suspendate cu ajutorul cârligelor. Această montare simplă permite instalarea ușoară și posibilitatea de a vă personaliza aspectul.
Este deosebit de util să folosiți LED-uri pentru spații înalte. Datorită înălțimii tavanului și a montajului, acestea pot fi dificil de schimbat. Cu o durată lungă de viață și funcționare fără întreținere a LED-urilor va trebui să vă faceți griji cu privire la acest aspect mult mai rar.
2. Lumini pentru încăperi mici
Asemănător variantelor pentru încăperi înalte, și corpurile pentru iluminarea unor spații mai mici e importantă. Dar, spre deosebire de primele modele, acestea sunt proiectate pentru o înălțime de montare mai redusă.
Ne referim la un spațiu vast cu o înălțime a tavanului între 3 și 6 metri.
În mod obișnuit, LED-uri utilizate în aceste spații se situează în intervalul de 10.000 – 20.000 lumeni. Acest lucru se datorează faptului că sunt montate mai aproape de sol și nu au nevoie de un dispozitiv puternic pentru a ilumina în mod adecvat spațiul.
LED-urile pentru spații joase sunt disponibile în stiluri similare. De exemplu, forme rotunde/OZN și liniare, dar sunt disponibile și în opțiuni aplicate pe tavan.
Acesta e un avantaj suplimentar pentru plafoanele joase unde probabil nu doriți un dispozitiv de suspendare. În plus, menține luminile ferite de orice pericol potențial.
Concluzie
Având atât de multe cerințe care trebuie îndeplinite, un proiect de iluminat industrial e o sarcină complexă și destul de costisitoare. Din acest motiv este o idee bună să alegeți iluminatul care funcționează eficient, durează mult timp și este ușor de întreținut.
Iluminatul cu LED-uri „bifează” toate aceste caracteristici și multe altele. Dar acesta este doar un aspect al alegerii iluminatului instalației dvs. Pentru alte sfaturi și trucuri apelați la profesioniștii Klus Design România.
În cazul în care aveți nevoie de servicii pentru link building și advertoriale nu ezitați de a intra în contact cu noi!