skip to Main Content
Ochelari de soare, ce sunt lentilele polarizate și de ce aveți nevoie de ele?
Ochelari de soare, ce sunt lentilele polarizate și de ce aveți nevoie de ele?

Ochelari de soare, ce sunt lentilele polarizate și de ce aveți nevoie de ele? Vrei să cumperi o pereche nouă de ochelari de soare? Să descoperim în acest articol de blog cum trebuie abordată problema protecției împotriva razelor UV.

Mulți oameni așteaptă prima zi caldă și însorită de vară pentru a purta noua pereche de ochelari de soare. Lăsarea protecției ochilor în ultima secundă poate duce adesea la cumpărarea de rame ieftine și subțiri.

Și, deși autocolantul lipit pe lentile poate pretinde că are o protecție UV de 100%, acestea ar putea face mai mult rău decât dacă nu ar fi aplicate deloc.

Odată ce ați decis că doriți să cheltuiți mai mult pentru a obține o protecție adecvată împotriva razelor UV, alegerile pot părea confuze și copleșitoare. Mai ales când vine vorba de lentile polarizate.

Așadar, am realizat acest ghid rapid și la îndemână cu privire la lentilele polarizate. Încercăm să vă ajutăm să vă dați seama dacă aveți nevoie de impulsul suplimentar de la această tehnologie specială a lentilelor.

Care sunt beneficiile unor ochelari de soare cu lentile polarizate?

Să începem cu elementele de bază.

Toate lentilele fumurii reduc luminozitatea, deci deja avem un plus în ceea ce privește protecția. Cu toate acestea, în cazul lentilelor polarizate, vorbim despre mai mult decât atât.

Aceste modele sunt deosebit de utile pentru limitarea orbirii. Strălucirea are loc în momentul în care soarele lovește o suprafață plană. Din acel moment, lumina este reflectată înapoi în ochi la o magnitudine mult mai mare.

Strălucirea puternică are, de asemenea, unele efecte nocive asupra vederii noastre imediate. De la vederea redusă și percepția distorsionată a culorilor, până la orbirea temporară.

Este cel mai probabil să întâlniți o strălucire într-o zi luminoasă pe pârtiile de schi. Apa și zăpada sunt deosebit de reflectorizante.

Reducerea strălucirii pentru o viziune mai clară

Ochelarii de soare obișnuiți înseamnă că, deși ochii tăi sunt feriți de lumina generală, aceștia nu sunt protejați de această strălucire reflectorizantă directă.

Ochelarii de soare polarizați filtrează în mod specific o mare parte din această strălucire. Vă oferă o viziune mai clară cu mai puțină încordare a ochilor.

Cum reduce o pereche de ochelari de soare cu lentile polarizate strălucirea?

Lentilele polarizate ale unor ochelari de soare conțin un filtru chimic. Acest filtru este responsabil pentru absorbția undelor orizontale de lumină (reflexii). În același timp, permite trecerea undelor verticale (razele directe).

Prin îndepărtarea luminii reflectate orizontal, filtrul chimic polarizat elimină orbirea. Pe de altă parte, poate păstra culoarea, viziunea la distanță și claritatea.

Cumpărarea lentilelor polarizate vă garantează o protecție de cea mai înaltă calitate pentru ochi. În acest sens trebuie să luați în considerare mai multe aspecte pentru o alegere cu înțelepciune a modelului dorit.

Cum să alegi perechea potrivită de ochelari de soare?

Alegerea lentilelor potrivite necesită atenție sporită și precizie. Vrei să găsești o pereche care să-ți protejeze corect ochii și să se potrivească nevoilor tale. Același principiu este valabil și în cazul unor ochelari de vedere.

Iată care sunt cele 4 aspecte ce trebuie luate în considerare atunci când alegi o pereche nouă de ochelari de soare.

1. Tratament anti-UV

Protecția împotriva razelor UV e de departe cel mai important aspect al ochelarilor de soare. Aceste unde invizibile emise de soare sunt dăunătoare ochilor tăi.

Conținând mai multă energie decât razele vizibile, absorbția UV poate afecta regenerarea ochilor. De asemenea poate fi dăunătoare pe termen lung sănătății tale generale. Trebuie să fiți conștienți că razele UV sunt prezente tot anul în jurul nostru!

Doriți să cumpărați ochelari de soare care să garanteze o protecție eficientă a ochilor? Lentilele polarizate vă oferă acea protecție UV de 100% deoarece sunt tratate în acest scop.

2. Forma cadrului

Ești un explorator în aer liber? Dorești să ai cei mai convenabili ochelari de soare, cu o viziune și o protecție eficiente. Caută ochelarii de soare a căror ramă îți va acoperi în totalitate ochii, pe măsură ce razele vin și din lateral!

Găsește ochelari de soare polarizați ce vă acoperă corect ochii. Nu este nevoie să o copiați pe Lady Gaga (cu excepția cazului în care vă doriți). Multe perechi de ochelari polarizați au un aspect discret, păstrând aceeași eficiență pentru ochi.

3. Ochelari de soare cu prescripție

Vrei să ai ochelarii de soare adaptati nevoilor tale de vedere? Nu îți face griji, deoarece poți obține ușor ochelari de soare cu lentile polarizate. Cele mai bune variante din ambele lumi, doar pentru tine!

4. Culoarea lentilelor

Sunt oferite diverse nuanțe și toate au un efect vizual diferit. Preferințele diferă de la o persoană la alta și depind de activitatea desfășurată.

Unele nuanțe de lentile în culori mai strălucitoare sunt mai bune pentru a juca golf. Altele, păstrează culorile în mod egal. Îți adaptezi ochelarii de soare polarizați la stilul tău de viață!

Când ar trebui să port ochelari de soare polarizați?

Puteți purta lentile polarizate în orice moment, dar acestea sunt deosebit de utile în timp ce vă aflați pe nisip, în apă și pe pârtia de ski. Din lacuri și până pe pârtiile înzăpezite, apa face cu atât mai mare probabilitatea de strălucire.

Este mult mai probabil să pierdeți priveliști minunate din această cauză.

Ochelarii polarizați sunt, de asemenea, foarte iubiți în lumea sporturilor în aer liber. Permit sportivilor ca bicicliștii, alergătorii, vâslașii, jucătorii de golf și mulți alții să-și vadă calea cu claritate și protecție suplimentară.

Când nu ar trebui să port lentile polarizate?

Presupunem că majoritatea oamenilor nu poartă ochelarii de soare înăuntru. Cu toate acestea, trebuie să remarcăm faptul că lentilele polarizate adesea reduc sever vizibilitatea ecranelor cu afișaj din cristale lichide (LCD).

Putem include aici smartphone-ul, tableta, laptop-ul și majoritatea dispozitivelor electronice bazate pe ecrane.

Sunteți gata să vă găsiți următoarea pereche de ochelari de soare?

Ai înțeles, lentilele polarizate au multe avantaje, cum ar fi:

  • reduc strălucirea excesivă din diverse medii;
  • vederea este mai clară;
  • percepția culorilor este mai bună;
  • mai puțină oboseală a ochilor.

Acestea fiind spuse, este suficient de ușor să vă scoateți rapid ochelarii, să răspundeți la un mesaj text, să vă verificați e-mail-ul și apoi să vă puneți ochelarii la loc. Toate acestea, fără a fi nevoie să pierdeți din protecția suplimentară ce este oferită de lentilele polarizate.

Pentru servicii de advertoriale SEO și link building nu ezitați de a intra în contact cu noi. Vă putem demonstra cum o campanie de link building sau de advertoriale crește vizibilitatea afacerii dvs. din mediul online cu efecte benefice pentru toată lumea.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top
Search